10- Bir dersimin sayfasını nasıl düzenleyebilirim?
Bir Dersimin Sayfasını Nasıl Düzenleyebilirim?

ESOGÜ DYS'de bir derse kayıtlı olan öğrencilerle bir materyal paylaşmak, öğrencilere bir ödev vermek ya da kısa sınav yapmak için ilgili derse ait ders bloğu kullanılmaktadır. Bahsedilen ve benzer kaynak ve etkinliklerin ders bloğuna eklenebilmesi için öncelikle bu bloğun düzenlemeye açık bir hale getirilmesi gerekmektedir. Bir dersin düzenlemeye açılabilmesi için ilgili dersin anasayfasında iken sağ üst blokta (Giriş bloğunda) bulunan mavi renkli Düzenlemeyi aç düğmesine tıklanması gerekir. Bu işlemden sonra ders düzenlemeye açılacaktır ve bu düğme kırmızı renkli Düzenlemeyi kapat düğmesine dönüşecektir.

Bir ders düzenlenebilir bir hale geldikten sonra; (1) ders bloğuna yeni bir etkinlik ya da kaynak eklemek, (2) ders bloğunda yer alan mevcut ders materyallerini düzenlemek ya da (3) bu materyalleri ders bloğu içerisinde başka bir yere taşımak mümkün olabilmektedir. Bu işlemler ders bloğu içerisinde yer alan düğmeler yardımıyla gerçekleştirilebilir.