9- Dersimde kayıtlı olan belirli bir grup öğrenciye nasıl bir mesaj gönderebilirim?
Dersimde Kayıtlı Olan Belirli Bir Grup Öğrenciye Nasıl Bir Mesaj Gönderebilirim?

ESOGÜ DYS'de bir derse kayıtlı olan belirli bir grup öğrenciye mesaj göndermek için öncelikle ilgili dersin öğrenci listesine erişmek gerekir. Bu liste içerisinde her bir öğrenciyi temsil eden satırın en solunda bir onay kutusu yer almaktadır. Mesaj gönderilmek istenen öğrenciler bu onay kutuları yardımıyla seçilmeli ve daha sonra sayfanın en alt kısmında bulunan açılır kutu yardımıyla Mesaj gönder seçeneği seçilmelidir.

Mesaj gönder seçeneğiyle birlikte ekranda basit bir metin kutusu belirecektir. Seçilen öğrencilere gönderilmek istenen mesaj bu mesaj kutusu içerisine yazılarak altta bulunan kişilere mesaj gönder düğmesine tıklanmalıdır. Bu işlemden sonra, oluşturulan mesaj seçilen öğrencilere hem sistem üzerinden hem de sistemde kayıtlı e-posta adreslerine gönderilecektir. Sistem üzerinden gelen ve gönderilen mesajlar en üstte bulunan ileti menüsü yardımıyla görüntülenebilmektedir.