5- Profil bilgilerimi nasıl güncellerim?
Profil Bilgilerimi Nasıl Güncellerim?
ESOGÜ Ders Yönetim Sisteminde kayıtlı olan kullanıcılar profil bilgilerini sistem üzerinden güncelleyebilmektedir. Profil bilgilerini güncellemek isteyen kullanıcılar, sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan İsim bilgisine tıklamalı ve açılan menüden Profil düzenle seçeneğini seçmelidir.

Profil bilgilerinde yer alan ve Öğrenci Bilgi Sisteminden alınan Adı ve Soyadı alanları düzenlemeye kapalı alanlardır. Diğer alanlar ise isteğe bağlı olarak kullanıcı tarafından düzenlenebilir. Profil bilgileri arasında yer alan E-posta adresi sistem üzerinden yapılacak olan bütün iletişimlerde (mesajlar, duyurular, vb.) kullanılacağı için mutlaka güncellenmelidir.

Ayrıca, profilinize bir kullanıcı resmi eklemek de sistem üzerinden yapılacak olan iletişimleri daha etkin bir hale getirmektedir. Bu işlem için Kullanıcı resmi bölümünde yer alan Yeni resim alanına dijital bir fotoğrafınızı sürükleyip bırakabilir ve böylece de fotoğrafınızı sisteme yükleyebilirsiniz.

Profil bilgilerinizde yaptığınız herhangi bir değişikliğin sistem üzerinde kaydedilmesi için sayfanın en altında bulunan Profil güncelle düğmesine basmanız gerekmektedir. Bununla birlikte, öğrencilerinizden de sistemde yer alan e-posta adreslerini güncellemelerini ve profillerine dijital bir fotoğraf eklemelerini talep etmeniz ders sürecinin verimliliğini artırabilecektir.