8- Dersimde kayıtlı olan bütün öğrencilere nasıl bir duyuru yapabilirim?
Dersimde Kayıtlı Olan Bütün Öğrencilere Nasıl Bir Duyuru Yapabilirim?

ESOGÜ DYS'de bir dersin bütün katılımcılarına duyuru yapabilmek için öncelikle dersin anasayfasına erişilmesi gerekmektedir. Halihazırda açılmış olan her dersin anasayfasının en üst kısmında Duyurular (Announcements) forum bileşeni yer almaktadır. Bu foruma dersin bütün katılımcıları erişebilmekte fakat sadece dersin yürütücüleri/asistanları yeni bir konu açabilmektedir. Duyurular içerisinde yeni oluşturulacak bir duyuru dersin bütün katılımcılarına e-posta ile de gönderilmektedir. Bu yüzden bütün katılımcılar sistemde yer alan e-posta adreslerini güncel tutmalıdır. Duyurular bileşenine tıklayarak mevcut duyuruların bir listesi görüntülenebilmektedir.

Duyurular listesinde daha önceden yapılmış olan duyurular; duyuru başlığı, duyuruyu başlatan kişi, duyuru tarihi, vb. detaylarla en güncelden en eskiye listelenir. Dersin her katılımcısı buradan dersteki bütün duyuruları takip edebilmektedir.

Yeni bir duyuru oluşturabilmek için mevcut duyuruların üst kısmında bulunan Yeni konu ekle düğmesine tıklanması gereklidir. Bu düğmeye tıklandıktan sonra bir metin editörü yardımıyla duyuru içeriği hazırlanarak yeni bir duyuru oluşturulabilmektedir. İlgili alanlar doldurulduktan sonra sayfanın en altında bulunan Foruma gönder düğmesine tıklanmalıdır.

Konu Duyurunun başlığıdır. Liste içerisinde duyurular konu ismiyle listelenmekte ayrıca katılımcılara gönderilen e-postaların başlığı da yine bu konu alanında yer alan metin olacaktır.
Mesaj Duyurunun içeriğidir. Bir metin editörü yardımıyla oluşturulabilmektedir. Duyuru metni içerisine tablo, resim, vb. bileşenler eklemek ya da metni biçimlendirmek mümkündür. Bu mesaj ayrıca e-postanın içeriğini oluşturacaktır.
Dosya Duyuruya, -en fazla belirlenen boyutta- bir dosya eklemek mümkündür. Bu dosya bilgisi e-posta ile katılımcılara iletilmektedir.
Sabitlenmiş Bir duyuruyu sabitleyerek tarih önceliğine bakılmaksızın listenin en üstünde yer alması sağlanabilmektedir.
Şimdi postala Şimdi postala seçeneği ile oluşturulan duyurunun hemen katılımcılara e-posta ile gönderilmesi sağlanmaktadır. Bu seçenek işaretlenmezse e-posta katılımcılara 30 dakika sonra iletilmektedir. Bu 30 dakika içerisinde duyuruda yapılan düzeltmeler/değişiklikler katılımcılara gönderilecek e-postaya yansıyacaktır ve duyurunun en son hali katılımcılara gönderilecektir.