Aktif dönem derslerimi nasıl birleştirebilirim?

Ders birleştirme işlemi; var olan bir derse diğer dersin katılımcılarının eklenmesi sonrasında diğer dersin gizli hale getirilmesi yoluyla gerçekleştirilir. Örneğin, I. Öğretim altında açılan derse II. Öğretim öğrencilerini eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Birleştirilmesi istenen dersi "Derslerim" menüsünden seçerek dersin anasayfasına giriş yapın.
  • Sağ tarafta bulunan "Ders Yönetimi" bloğundan “Kullanıcılar” başlığı altında yer alan “Kayıt Yöntemleri” bağlantısına tıklayın.
  • Açılan ekranda “Yöntem ekle” seçenek kutusundan “Ders meta bağlantısı” seçeneğini seçin.
  • Açılan yeni sayfadaki “Ders bağlantısı” listesinde arama yaparak katılımcılarını eklemek istediğiniz diğer dersi seçin.
  • Son olarak “Yöntem Ekle” düğmesine tıklayın.
Önemli Uyarı: Aktif derse aktarılan ve diğer derste de kayıtlı olan öğrenciler şu an iki dersi de görebilmektedir. Bu neden öğrencilerde ikilem yaratmaması için diğer dersin gizlenmesi gerekir. Diğer dersi gizlemek için Yönetim Bloğundan o dersin “Ayarları düzenle” ekranına erişerek “Dersin Görünürlüğü” özelliğini “Gizle” olarak değiştirin.