(Ek Kontenjan - DGS) 2020-2021 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Dersi Muafiyet Sınavı
15.10.2020

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Turizm Fakültesi öğrencilerinin almak zorunda olduğu Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi için her eğitim - öğretim yılı başında bir Muafiyet Sınavı uygulanmaktadır. Söz konusu bölümlere ek kontenjan ya da DGS ile üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrenciler bu sınava katılabilirler.

16 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak olan Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Dersi Muafiyet Sınavı çevrimiçi olarak http://esogudys.ogu.edu.tr/platindys/ adresinde hizmet vermekte olan ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Sınavın yapılacağı sanal dersliğe giriş yapabilmek için gerekli olan adımlar aşağıda yer almaktadır:

1. Sınavın yapılacağı sanal dersliğe katılmak için ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için öncelikle sağ üst köşede bulunan “Giriş Yap” düğmesine tıklayınız. Buradan sisteme giriş yapabilmek için gerekli olan “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” bilgilerinizi ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Öğrenci Kılavuzu yardımıyla öğrenebilirsiniz.

2. Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza Temel Bilgi Teknolojileri Dersi Muafiyet Sınavının çevrimiçi olarak yapılacağı sanal derslik çıkacaktır. Dersliğe katılmak için “(2020 - 2021) Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Dersi Muafiyet Sınavı (Ek Kontenjan - DGS)” dersliğine tıklayınız.

3. Bu adımları başarıyla tamamladığınızda 16 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak olan Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Dersi Muafiyet Sınavına katılacağınız sanal dersliğe erişmiş olacaksınız. Derslik içerisinde yer alan ve aşağıdaki görselde ok yardımıyla gösterilen (2020 - 2021) Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Dersi Muafiyet Sınavı (Ek Kontenjan - DGS) aktivitesi yardımıyla sınav saatinde sınava katılabilirsiniz.

4. İlgili tarihte sınav yine bu sanal derslik üzerinden yapılacak olup sınav saatinde sisteme giriş yaparak bu sınava katılabilirsiniz. Sınav öncesinde, sanal derslik içerisinde yer alan sınav ile ilgili açıklama metnini okumanız yararınıza olacaktır.

* Süreç ile ilgili ihtiyaç duymanız halinde 0 222 239 37 50 / 3246 dahili numarasından Enformatik Bölüm Sekreterliği'ne ulaşabilirsiniz.