TR | EN
2020-2021 Öğretim Yılı Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Dersi Muafiyet Sınavı Başvurusu
9.09.2020

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Turizm Fakültesi öğrencilerinin almak zorunda olduğu Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi için her eğitim - öğretim yılı başında bir Muafiyet Sınavı uygulanmaktadır. Söz konusu bölümlere yeni kayıt olan öğrenciler ve bu bölümlerde öğrenim gören ve daha önce Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Dersini alarak başarısız olan veya bu dersten sorumlu olan öğrenciler de bu sınava katılabilirler.


22 Eylül 2020 Salı günü saat 9.00’da yapılacak olan Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Dersi Muafiyet Sınavı çevrimiçi olarak http://esogudys.ogu.edu.tr/platindys/ adresinde hizmet vermekte olan ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Sınav başvuruları 9 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 14.00 ile 21 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 14.00 arasında yine bu sistemden yapılabilecektir. Sınav başvurusu için gerekli olan adımlar aşağıda yer almaktadır:
 

  1. Başvuru yapabilmek için ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için öncelikle sağ üst köşede bulunan “Giriş Yap” düğmesine tıklayınız. Buradan sisteme giriş yapabilmek için gerekli olan “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” bilgilerinizi ESOGÜ Enformatik Ders Yönetim Sistemi Öğrenci Kılavuzu yardımıyla öğrenebilirsiniz.
     
     
  2. Sisteme giriş yaptıktan sonra site anasayfasında bulunan “Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Dersi Muafiyet Sınavları” kategorisine tıklayınız.
     

     
  3. Bu işlemden sonra karşınıza Temel Bilgi Teknolojileri Dersi Muafiyet Sınavının çevrimiçi olarak yapılacağı sanal derslik çıkacaktır. Sınava katılabilmek için bu sanal dersliğe kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt işlemi için “(2020 - 2021) Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı Dersi Muafiyet Sınavı” dersliğine tıklayınız.
     

     
  4. Burada sizden kayıt işlemi için gerekli olan “kayıt anahtarı” istenecektir. Kayıt anahtarı olarak tbtk20202021 yazınız ve “Beni kaydet” düğmesine tıklayınız.
     

     
  5. Bu adımları başarıyla tamamladığınızda 22 Eylül 2020 Salı günü saat 9.00’da yapılacak olan Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (TBTK) Dersi Muafiyet Sınavına kaydınız başarılı bir şekilde tamamlanmış olacaktır.
     

     
  6. İlgili tarihte sınav yine bu sanal derslik üzerinden yapılacak olup sisteme giriş yaparak bu derse ulaşabilirsiniz.
     

* Başvuru süreci ile ilgili ihtiyaç duymanız halinde 0 222 239 37 50 / 3246 dahili numarasından Enformatik Bölüm Sekreterliği'ne ulaşabilirsiniz.